Blog

ACTitudine 2015 …Povestea a început!

Ieri, 18 Martie, la sediul  Education Studio din Cluj-Napoca am dat startul unei noi ediții Actitudine. Studioul nostru s-a umplut de  30 de tineri curioși să deslușească arta improvizației. Aceasta a fost prima dată când echipa noastră și noua generație de improvizatori au fost față în față.

Întâlnirea a început cu mai multe exerciții de cunoaștere,  astfel încât participanții să-și cunoască mai bine  colegii alături de care vor petrece 3 luni provocatoare, 3 luni în care potențialul lor artistic va ieși la iveală și se va face auzit. Un drum de transformare după care lucrurile nu vor mai fi la fel (pauză dramatică)!

Noi, echipa Education Studio, am rămas foarte plăcut surprinși de  diversitatea de preocupări și personalități interesante și ne-am bucurat mult să cunoaștem atâția oameni minunați.

Atelierul a fost facilitat de cordonatorul programului, Maria Cărbunaru, care pe lângă exercițiile de improvizație a prezentat și modul în care se vor desfășura întâlnirile din cadrul  programului Actitudine.

Noutatea acestei ediții este faptul că avem doua programe personalizate: unul pentru studenți Actitudine Students și Actitudine Professionals, dedicate tinerilor care deja lucrează (Vezi aici). Seara trecută, cele două grupe au avut ocazia să se cunoască și să lucreze împreună pentru prima dată.

În cea de-a doua parte a serii am decis  că e cazul sa le oferim participanților o porție din ceea ce înseamnă teatrul de improvizație. Astfel că timp de o oră, tinerii noștri au avut ocazia să experimenteze mai multe probe și exerciții facilitate de Maria.

11065342_833216696714113_990051456_o

Ce a ieșit ?

Atmosfera a fost una extrem de reușită: plină de energie și umor! De asteptat, când regulile de bază în improvizație sunt: 1. ,,E important să te simți bine!”și 2. ”Nu poți să greșești!”

Este posibil însă ca pe viitor sa  fim nevoiți să recurgem la măsuri drastice, deoarece improvizația are și riscurile ei. Râsul în exces poate duce la dureri serioase de obraji și lacrimi.

Între timp, de-abia așteptăm să creștem alături de noii noștri artiști! La cum se arată lucrurile, cu  siguranță vom avea parte de o ediție memorabilă. Așa că rămâneți aproape de noi, pentru că povestea continuă…

10892662_833216660047450_1045326831_o

Share it on

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + nine =