Blog

Despre experiența ACTitudine – Antoniu Moiseș

La povești cu

Antoniu Moiseș, Student, Facultatea de Sociologie 

ACTitudine Student, Ediția 3, Mar-Iun 2015

1. De ce ai decis să participi la ACTitudine?

Am decis să particip la ACTitudine citind descrierea cursului, în care se spunea că acesta îmbunătățește  comunicarea în public, ceea ce mi s-a părut super. Eu sunt student în anul III, așa că ceva antrenament în ale vorbitului în public îmi era foarte folositor și util pentru facultate și nu numai. Doar datorită acestei descrieri m-am înscris, nici măcar nu știam ce e teatrul de improvizație, nici ca tip de spectacol, nici ca metodă de educație.

2. Cum ți s-a părut la început? Cum te-ai simțit în noul grup? Cum a evoluat relația voastră pe parcurs? Cum te simți acum la final in acest grup?

La primul atelier mă simțeam ciudat, incomfortabil, nu cunoșteam pe nimeni, era multă lume în jur, multe fețe necunoscute. Eram cam 29-30 de oameni, habar n-aveam ce va urma să se întâmple. Apoi, la al doilea atelier am început să lucrăm într-o grupă mai mică, sub coordonarea Mariei. A fost foarte foarte interesant, mi-a plăcut atât de mult, încât nu am lipsit de la niciun atelier în tot cursul care a urmat.

Dacă la început eram străini, pe parcurs am ajuns să ne cunoaștem, să ne simțim bine, să râdem, să ne jucăm și să ne dezvoltăm fiecare dintre noi cu ajutorul celorlați din grup. La primele ateliere aveam emoții când făceam o activitate în fața celorlați, dar de la un atelier la celălalt mă simțeam tot mai relaxat, ce să vezi, exact ca în descrierea cursului 🙂

Sunt trist că s-a terminat, dar și fericit pentru că am reușit să învăț multe lucruri, să cunosc oameni foarte interesanți, să descopăr idei noi despre cum pot să mă dezvolt și să trăiesc experiențe inedite și memorabile. Cu toate astea, tristețea și bucuria pe care le simt au validat, cel puțin pentru mine, alegerea pe care am făcut-o în privința participării la experiența ACTitudine.

3. Te-ai simțit confortabil din prima cu toate exercițiile sau ți-a luat ceva timp până ți-ai intrat în ritm?

Nu m-am simțit comfortabil la primele și chiar după ce am experimentat pentru prima dată unele exerciții, la unele mă simțeam chiar penibil, la altele mai puțin penibil, la altele m-am simțit bine de la prima încercare. Prin repetare am ajuns să mă simt foarte bine în timpul exercițiilor, aproape la toate.

4. Care au fost provocările cele mai mari pentru tine? Cum ai reușit să le faci față?

Provocarea pentru mine era să nu fiu penibil. Mă gândeam la ce gândesc ceilalți dacă eu nu reușesc, dar mi-am dat seama că ceea ce contează e să mă simt bine când fac ceva, să nu mă mai gândesc la ce cred ceilalți. Lucrul cel mai important pe care l-am învățat este acceptarea și luarea în brațe pe “sfântul” DA, ca un fel de Yes Man. Acceptarea unui lucru, unei experiențe întotdeauna te duce într-o direcție, către altă experiență, către alte șanse, către alte idei. Deci DA este unul dintre motto-urile mele.

articol antoniu 1

5. Care au fost cele mai amuzante / plăcute momente pe parcursul programului?

Toate momentele au fost amuzante, chiar și cele în care m-am simțit penibil. Mai ales cele de energizer, sub diferitele sale forme, mersul la întâmplare prin cameră, toate jocurile și exercițiile. A fost foarte frumos și interesant teambuilding-ul, cred că încă unul în plus nu ar dăuna experienței ACTitudine, ar fi chiar benefic.

6. Cum te-ai simțit la spectacolul final? Care au fost reacțiile celor care te-au văzut?

Emoționat, chiar emoționat m-am simțit la spectacolul final. Partea faină era că nu aveai ce uita, totul era făcut pe loc. Să nu știi ce urmează să spui decât înainte cu câteva minute și să nu poți pregăti din timp replici care sună genial la tine-n cap e foarte interesant și provoacă niște experiențe unice.

Persoanele pe care le-am invitat au fost încântate de prestația mea  și a amicilor mei din curs. Eu am văzut că le-a plăcut, pentru ei a fost prima experiență cu teatrul de improvizație, iar după asta s-au lăsat convinși să mergem la un spectacol de teatru de improvizație profesionist.

7. Ce impact a avut programul asupra ta în general? Ce abilități crezi că ai dezvoltat?

Am învățat să fiu neserios, poate mai amuzant și sigur mai relaxat, mai atent și mai conștient de ceea ce exprimă și transmit persoanele cu care interacționez. Sunt mai atent la ceilalți, dar și la mine, la reacțiile mele în diferite contexte, asta mă ajută să mă dezvolta.

Dacă e ceva ce urăsc să aud, pe lângă faptul că sunt deștept și leneș, e că sunt serios. Nu îmi place această însușire, stare de spirit. Cred că am început să nu mă mai iau atât de mult în serios, să nu îmi mai fac atâtea griji în legătură cu ce cred ceilalți despre mine, să savurez momentele care îmi fac plăcere și activitățiile care mă bucură. Cred că am învățat să mă joc mai mult, să mă bucur de orice moment pentru că se termină repede și mai bine rămâi cu o amintire și o experiență faină decât cu regretul că nu ai făcut ceva.

8. Cui i-ai recomanda să participe la ACTitudine?

În primul rând bătrânilor ce se îndreptă morocănoși dimineața spre piață în timp ce se izbesc de toată lumea ca să își facă loc. Acum vorbind serios, adică cum nu-mi place mie, recomand tuturor cursul. Este foarte relaxant, te binedispune, dar în același timp îți solicită atenția, energia și te scoate destul de ușor din zona de confort, din mica bulă de satisfacție, automulțumire și autoamăgire. Recomand cursul tuturor celor care nu se simt confortabil cu vorbitului în public, dar și celor care vor să se distreze, să se simtă bine . Echipa ACTitudine e foarte interesantă și plină de energie. După un atelier, cu siguranță o să aștepți cu nerăbdare următorul, garantez acest lucru 🙂

Eu o să aștept oricând ocazia de a mai participa la orice eveniment/curs/atelier/etc. organizate de echipa Education Studio. Țineți-o tot așa! Sunțeți foarte interesanți și împărtășiți lucruri  amuzante, educative, interesante și utile. Felicitări tuturor!  Mai vreau să zic un lucru, jos pălăria în fața Mariei!

articol antoniu 3

 

Share it on
>