Blog

Education Studio antrenează o generație de tineri formatori

O nouă generație de formatori vine din urmă!

Asociația Education Studio a realizat în perioada 3-5 aprilie Cursul de Formatori pentru tineri pasionați de educație și dezvoltare.

El a fost dedicat membrilor asociației care doresc să realizeze în viitor programe de dezvoltare pentru tineri în cadrul Education Studio, dar și partenerilor organizației care au același scop în cadrul asociațiilor lor.

Cursul a fost realizat de formatorul Maria Cărbunaru. Maria lucrează de 6 ani în domeniul educației prin experiență, timp în care a facilitat experiențe de învățare în cadrul proiectelor realizate de: Asociația Focul Viu (Vrancea), Fundația Noi Orizonturi ( Clubul IMPACT și Tabăra Viața), Asociația Dreams for Life, și în prezent lucrează ca Formator în cadrul Asociației Education Studio.

Am stat de vorbă cu mulți tineri care vor să înceapă să facă ateliere sau cursuri într-o metodă anume: film, teatru, nutriție, sport, știu și eu… Au informații despre metodă, poate chiar au terminat o facultate în domeniu, dar nu știu cum realizeze o experiență de învățare pentru un grup. Iar acest lucru este la fel de important ca metoda însăși. De aceea am hotărât să facem acest curs, care a avut atât părți informaționale, cât și practice, în care participanții au facilitat sesiuni și au primit aprecierea și recomandările celorlalți, ne spune Maria.

În cadrul cursului am explorat:

  • principiile educației prin experiență,
  • designul unei sesiuni de învățare,
  • facilitarea sesiunilor
  • managementul grupurilor
  • metode inovative de evaluare.

Pentru că suntem motivați și entuziaști de noile lucruri descoperite, am creat un calendar în care tinerii formatori au înscris viitoarele ateliere pe care le vor realiza în perioada aprilie – iunie 2015. Animatie stop-motion, fotografie, team-building, stil de viață sănătos sunt doar câteva cuvinte cheie pe care le putem spune. Rămâneți aproape de noi pentru alte noutăți!

Cursul a fost dedicat atât membrilor, cât și partenerilor organizației: Asociația Primitive, Asociația Terra Edu, lucrători de tineret și asistenți sociali.

Noi credem foarte mult în capactitate ONG-urilor de a lucra împreună în domeniul educației non-formale. De aceea am vrea ca Education Studio să stabilească parteneriate durabile cu organizații cu misiuni similare. Acest curs, realizat gratuit pentru partenerii noștri este primul pas pe care noi îl facem spre o comunitate în care organizațiile se sprijină și fac schimb de informații, abilități etc, ne împărtășește Irina Bujoreanu, vicepreședintele organizației Education Studio.

Ne uităm cu optimism spre viitor și spre o comunitate în care ONG-urile creează profesionist experiențe de dezvoltare pentru tineri!

Share it on

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + nineteen =