MINDSPEAK – Seară de Slam Poetry

  • June 17th, 2016 6:30 pm
  • Cafeneaua La Cizmărie

Education Studio vă invită la o seară de Slam Poetry, unde vom vedea 20 de tineri din 6 țări – Italia, Bulgaria, Cehia, Letonia, Lituania și Romania – prezentându-și poeziile.

Acest eveniment a fost pregătit timp de o săptămână de participanții la un Schimb de Tineri organizat de Education Studio, în cadrul programului Erasmus+. Tinerii au învățat și au experimentat ce e Slam Poetry, într-un context non-formal de educație. Acum, aveți ocazia să-i vedeți recitându-și live poeziile care au rezultat din această experiență.

Slam Poetry (sau Spokenword Poetry) e o formă de poezie scrisă pentru a fi recitată, performance-ul având rolul de a aduce textul aproape de public. Deși această formă de literatură exista încă din antichitate, în contemporaneitate a adus-o Marc Kelly Smith, la Chicago. Performance-urile organizate de el au prins rapid priză la public, devenind populare în toată țara, apoi și la nivel internațional.

La Education Studio am transformat această metodă artistică într-un instrument de educație non-formală, care să contribuie la dezvoltarea personală a tinerilor. În timpul evenimentului, veți avea ocazia să aflați mai multe despre această experiență chiar de la participanți.

Vă așteptăm cu drag!

 

Share it on