Workshop Creative Thinking prin Animatie Stop-Motion

  • February 20th, 2016 10:00 am
Facebook Page

Dacă vrei să îți dezvolți creativitatea, să îți petreci timpul într-un mod distractiv, iar la sfârșit să ai un și un rezultat concret, încearcă Animația Stop-Motion!  Faci ca povestea să prindă viață într-o creație artistică inedită!

Gândirea creativă este capacitatea care ne ajută să vedem lucrurile dintr-o perspectivă nouă,  să găsim soluții noi la probleme vechi, să generăm idei inovative, artistice sau revoluționare! O persoană obișnuită cu o abordare creativă  găsește mai soluții optime pentru situațiile de viață. Dar creativitatea este un mușchi și trebuie antrenat! Animația Stop-Motion este o metodă pe care o folosim pentru a genera idei noi, dar mai ales pentru a le pune în aplicare!

Conținut

Vei realiza o animație, plecând de la o idee, transformând-o în scenariu și lucrând în echipă! Vei învăța totul la workshop, și nu ai nevoie de cunoștințe tehnice anterioare. Vom folosi câte o cameră de fotografiat și un laptop în fiecare echipă, vom învăța să edităm imaginea și sunetul animației. Dacă nu ai cameră sau laptop, nu-i nicio problemă; sigur va avea cineva din echipa ta! Vino doar cu deschidere și entuziasm!

În acest workshop îți vei dezvolta:

Cunoștinte:

  • despre folosirea aparatului de fotografiat;
  • de bază în editarea video ;
  • despre procesul creerii unui film;
 Atitudini:

  • deschidere către ideile proprii;
  • toleranță către ideile celorlați;
  • entuziasm și motivația de a crea un produs artistic.
 Abilități:

  • creativitate;
  • comunicare și lucru în echipă;
  • perseverență și motivație.

 

Trainer

Atelierul este susținut de Ștefan Dragomir.

Ștefan realizează workshopuri de animație, improvizație și creativitate în Education Studio. A studiat cinematografia la UNATC, secția Multimedia.

La workshopul anterior de animație susținut de Ștefan, participanții au pus în practică idei creative care au luat forma unor animații inedite:

Comoara Indienilor

Animație realizată de participanții la Workshopul de Animație Stop – Motion din octombrie 2015.

 Mai multe animații

Detalii

Atelierul va avea loc în 20 – 21 februarie 2016, la Education Studio.

Studioul se află pe str. Regele Ferdinand, nr. 30, ap. 3, cu intrare din Str. Tipografiei nr. 1.

Program:   Sâmbătă: orele 10: 00 – 17:00

Duminică: orele 10: 00 – 14:00

10 ore de workshop în care ne antrenăm creativitatea!

Contribuția ta la acest atelier este de 60 de Ron.

Înscriere

Dacă vrei să participi, completează formularul de mai jos până în 18 februarie și așteaptă confirmarea noastră pe email.

Formular de înscriere

Te așteptăm!

Din spusele foștilor participanți…

Workshopul a fost foarte intens, am primit foarte multe informatii utile despre folosirea aparatului foto, și am învățat să creez un film. Atmosfera de curs a fost una foarte placută, și au fost activități care au făcut ca grupul să se unească foarte rapid. Am socializat, m-am distrat, și am învățat ceva nou. După eveniment, mi-am cumpărat un trepied și am făcut două filmulețe acasă, unul l-am publicat pe internet. Pe viitor, am în plan să fac un filmuleț de animație pentru promovarea lecturii.

Raluca, bibliotecar

Share it on