Blog

EXPAND: Explorează-ți cele 9 tipuri de inteligență

Potențialul fiecăruia dintre noi constă într-un amestec unic de capacități și inteligențe specifice, care oferă o imagine de ansamblu asupra personalității, preferințelor și calităților personale.

Teoria Inteligențelor Multiple s-a născut din preocuparea psihologilor și educatorilor față de cultivarea unor afinități specifice, pe care fiecare dintre noi le avem în mai mare sau mai mică măsură. Experiențele de viață, alegerile personale și mediul social pot influența tipul de inteligențe pe care le dezvoltăm, pentru a le folosi în rezolvarea de sarcini, în crearea unor obiceiuri sau în alegerea unei cariere.

De aceea, Education Studio îți propune seria de ateliere EXPAND, prin care ne vom cultiva expresivitatea, creativitatea, abilitățile personale și sociale. Fiecare atelier va crea un cadru de dezvoltare autentic, experiențial și jucăuș, în care tu te vei redescoperi și vei avea ocazia să îți explorezi potențialul, sub îndrumarea unui facilitator cu experiență.

Metodologia EXPAND se bazează pe preocuparea pentru dezvoltarea holistică, afectivă, cognitivă, socială. Am selectat metode din domenii diferite, de la psihologie la educație, pentru a răspunde nevoilor de autocunoaștere și dezvoltare personală ale participanților.

Astfel, prin seria de ateliere EXPAND, tinerii participanți își vor putea cultiva potențialul cognitiv, afectiv și creativ. Vor experimenta modalități diferite de a cunoaște lumea, de a se exprima și de a-și manifesta aptitudinile și creativitatea în preferințe individuale de învățare.

În cadrul seriei EXPAND vei putea:

  • să înțelegi fiecare dintre tipurile de inteligență umană;
  • să descoperi modul în care acestea se manifestă în viața ta de zi cu zi;
  • să identifici nevoile proprii de dezvoltare și stilul personal de învățare;
  • să dezvolți atitudini, cunoștințe și abilități care îți vor permite explorarea completă a personalității și potențialului tău.

Fiecare atelier în parte va aborda una din cele 9 inteligențe umane, descrise de psihologul Howard Gardner sub forma Inteligențelor Multiple. Scopul este de a cunoaște și a ne exprima potențialul oferit de fiecare dintre Inteligențele Multiple pe care cu toții le avem, însă le-am cultivat inegal, așa încât ele sunt mai mult sau mai puțin dezvoltate în fiecare dintre noi.

În lunile martie, aprilie și mai vor avea loc câte trei ateliere, lunar:

Martie

Atelier de Comunicare și Inteligență Verbală (4 martie)
Atelier de Expresivitate Non-verbală și Inteligență Corporală (10 martie)
Atelier de Relaționare, Empatie și Inteligență Interpersonală (31 martie)

Aprilie

Atelier de Gândire în Imagini și Inteligență Vizual-spațială (7 aprilie)
Atelier de Rezolvare de Probleme și Inteligență Logico-matematică (14 aprilie)
Atelier de Ritm, Expresivitate și Inteligență Muzicală (21 aprilie)

Mai

Atelier de Educație în aer liber și Inteligență Naturală (7 mai)
Atelier de Autocunoaștere și Inteligența Intrapersonală (12 mai)
Atelier de Mindfulness, Spiritualitate și Inteligență Existențială (19 mai)

Ce trebuie să știu înainte de a mă înscrie?

Te poți înscrie la unul sau mai multe ateliere, în funcție de interesele și disponibilitatea ta.

Abordarea educațională a fiecărui atelier se bazează pe metode non-formale, bazate pe învățarea prin experiență. Procesul de dezvoltare va fi condus de un facilitator cu experiență, așa că nu trebuie să îți faci griji dacă vrei să îți cultivi un anumit tip de inteligență cu care nu ești încă familiarizat.

Contribuția ta la un atelier este de 40 de lei. Pentru 3 ateliere EXPAND la care te înscrii plătești doar 100 de Ron!

Dacă arzi de nerăbdare să te înscrii, completează formularul de aplicație cu maxim 3 zile înainte de data atelierului dorit, iar noi te vom contacta pentru a-ți confirma participarea:

Formular de înscriere

 

Share it on
>