Blog

Schimb de tineri la Education Studio – Integration is TeamWork!

Duminică, pe 25 iunie, 24 de tineri și 6 lucrători de tineret vor veni în Cluj-Napoca ca să participe la schimbul de tineri internațional ”Integration is TeamWork”.

Scopul proiectului este creșterea nivelului de conștinetizare asupra situației minorităților și încurajarea construirii unei comunități solidare.

Pentru acesta vom încerca să atingem următoarele obiective:

  • reprezentarea situațiilor specifice a diferitelor minorități din țările participante
  • expunerea unei atitudini deschise către minorități
  • găsirea a cel puțin trei metode de a fi mai implicat ca cetățean activ în țara natală

Pe parcursul celor 6 zile de mobilitate vom avea diferite activități non-formale care să ne ajute să privim subiectul mai în profunzime și să discutăm deschis despre acesta. Vom arunca o privire spre comportamentul nostru și vom analiza modul în care atitudinile noastre s-au format. De asemenea, trei invitați din organizații diferite din Cluj vor vorbi despre modul în care aceștia lucrează minoritățile.

Diversitatea socio-culturală a grupului de participanți ne oferă oportunitatea de a ne exersa abilitatea de înțelegere la un nivel mai profund diferențele dintre noi. Vom organzia o seară interculturală care să ne ajute să apreciem mai mult aceste diferențe culturale.

Pe 30 iunie, în Parcul Central, vor fi mai multe reprezentații realizate de tinerii din proiect cu scopul creșterii gradului de conștinetizare a clujenilor asupra situației minorităților.  Urmăriți-ne pagina de facebook pentru a afla mai multe detalii despre ora și locația exactă!

CINE va participa?

Partenerii din proiect sunt din regiuni diferite ale Europei, în care trăiesc diferite grupuri minoritare astfel încât noi vom ridica gradul de conștinentizare despre probleme ale minorităților care afecteză țări diferite în moduri diferite.

europe-map-black-white-printable

Partenerii noștri sunt:

  • Sustinea din Spania
  • Club The House-Youth for United Europe din Letonia
  • Citta di Torino din Italia
  • Vathorst College din Olanda
  • Enez Ilce Milli Egitim Mudurlugu din Turcia.

 

 

 


 

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 logosbeneficaireserasmusrightfunded 

Share it on

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − three =